Hruškový závin s vlašskými ořechy

26444372

V naší redakci máme rádi, když se v kuchyni pořád něco děje, proto pro vás neustále zkoušíme nové recepty a dělíme se s vámi s výsledky našeho kuchařského umění.

Je sice léto, ke kterému tak úplně nepatří štrúdl (závin), nicméně hruškový závin s vlašskými ořechy prostě musíte ochutnat.

Hruškový závin s vlašskými ořechy

Ingredience na těsto:

  • 250 g tvarohu
  • 250 g rostlinného tuku
  • 250 g hladké mouky
  • 1 vejce na potření závinu

Můžeme také použít hotové listové těsto, závin bude chutnat stejně dobře a ušetříme si tím trochu práce.

Ingredience na náplň:

  • 5 hrušek
  • hrst vlašských ořechů
  • 2 vanilkové cukry

Do hrušek můžeme také přidat trochu nastrouhaného perníku. Ovoce s ořechy příjemně doplní, ale nebude pronikavý svou typickou chutí. Kdo je má rád, může přidat také rozinky (naložené v rumu).

Postup:

Je snadný, rychlý a výsledek stojí určitě za to! Jen 3 základní ingredience na náplň chutného jarního závinu!

Nejdříve ovoce pořádně omyjeme v čisté (nejlépe) tekoucí vodě.

26444368

Hrušky rozkrojíme…

26444365

…a následně oloupeme.

26444370

Ovoce nakrájíme na menší kousky nebo nastrouháme a vložíme do hrnce.

26444366

Přidáme vodu, aby byly hrušky ponořené…

26444367

…a zasypeme vanilkovým cukrem.

26444362

Mezitím si vypracujeme a vyválíme hladké těsto.

26444373

Těsto posypeme nadrcenými vlašskými ořechy a rozprostřeme na něj vychladlou hruškovou náplň.

26444371

Závin zabalíme a potřeme rozšlehaným vejcem. Dáme péct na 175 stupňů zhruba na 25 minut.

26444364

26444363

Zlatavý závin posypeme před podáváním moučkovým cukrem.

26444372

Hruškový závin si dopřejte ke snídani nebo odpolední svačince a uvařte si k němu oblíbený čaj, venku je zima a obojí vás zahřeje na těle i na duši. Krásný den přeje Scribbler!

26445707

Zdroj(e) informací a obrázků: kitchenghosts, blogerky, ulozto

Sdílet článek