Zima už se definitivně rozloučila a pomyslné žezlo převzalo jaro. Duben sice tvrdí něco o tom, že bychom ještě za kamny měli být, ale počasí láká čím dál více k pobytu venku. Slunečních paprsků je třeba, aby si člověk obnovil svoji sílu i imunitu. Čekají nás teplejší večery, během nichž bude ideální doba na venkovní grilování. Už se nemůžete dočkat, až rozžhavíte svůj lávový gril a pustíte se do přípravy nových receptů, jež jste během zimy nasbírali?
Pohoda u grilování
Grilování patří mezi oblíbené odpočinkové aktivity, které můžete strávit společně s rodinou či svými přáteli. Jídlo má rád každý, a co teprve výborně opečené maso nebo voňavou zeleninu, servírované s chutnými domácími dipy. Jestliže ještě nejste vlastníky grilu a do grilování byste se chtěli pustit, měli byste se seznámit s možnostmi, které se vám nabízejí – grily na dřevěné uhlí, plynové nebo elektrické grily. Které jsou nejlepší?
Jak vybrat vhodný gril
Posoudit, jaký se pro vás nejlépe hodí, nemusí být snadné. S dřevěným uhlím asi sotva budete grilovat na balkoně v panelákové zástavbě. Je to gril vhodný spíše na zahradu. V paneláku ale využijete elektrický gril. Pohodlný je také plynový, ale ten se hodí také více na otevřený prostor zahrady než malý kousek balkonu či terasy, jež jsou součástí bytu. Ani zde se tedy nemusíte grilování zříkat. Ostatně určitě nebudete sami, z jejichž balkonu se poline libá vůně pečeného masa.
Lávové grily vedou
V současné době je velmi populární i lávový gril, jehož součástí je lávový kámen z Itálie, grilovací mřížka a špízové jehly se čtvercovým profilem, který se samovolně neprotáčí. Gril má vlastní polohovatelné topeniště, kde lze topit dřevem, dřevěným uhlím nebo briketami. Kazetu s grilovacím kamenem je možné vyjmout a nahradit grilovací mřížkou nebo jehlami. Lávový gril se snadno rozebírá a přepravuje, takže si ho můžete vzít třeba s sebou na chalupu.