Tyhle ovesné sušenky, které díky malinové náplni vypadají jako malý roztomilý sendvič, se nemusí péct a pokud použijeme bezlepkové ovesné vločky, stanou se také bezpečnými pro celiaky.
Dobré na tomto receptu je i to, že si některé suroviny můžete připravit doma. A třeba maliny lze nasbírat v létě na zahradě či v lese, a pokud je nepoužijete pro výrobu balzámu na rty, pak se budou výborně hodit do ovesných sušenek.
Sušenky s malinovým krémem
Ingredience na sušenky:
- 1 hrnek (bezlepkových) ovesných vloček
- 10 datlí, vypeckovaných a rozpůlených
- 1 lžíce kokosového oleje
- 1 lžička vanilkového extraktu
Ingredience na náplň:
- ½ hrnku malin
- 3 lžíce kokosového másla
Postup:
- V robotu zpracujeme ovesné vločky, datle, kokosový olej a extrakt. Během chvilky bychom měli získat lepkavé těsto, které necháme asi 10 minut odpočívat v lednici.
- Po vychladnutí těsto rozválíme (nejlépe na pečícím papíru nebo nepřilnavém povrchu) na tloušťku cca 5 mm.
- Z těsta vykrájíme kolečka, můžeme použít vykrajovátka nebo skleničku. Kolečka vyskládáme na připravené místo, vyložené pečícím papírem, a necháme odpočinout.
- Mezitím si připravíme náplň. Smícháme maliny a kokosové máslo a v robotu vytvoříme hladký, sytě růžový krém.
- Nyní můžeme krém navrstvit na připravené sušenky, tedy pouze na polovinu z nich.
- Na krém přiklopíme zbývající sušenky a necháme minimálně 30 minut tuhnout v lednici.
- Pokud ihned nespotřebujeme, uchováme v chladu.
Naše tipy: V případě, že nemáte rádi plněné sušenky, můžete samotné maliny přidat rovnou do sušenek nebo udělat do sušenek důlek a vyplnit ho rozmačkanými malinami (nebo džemem).
Zdroj(e) informací a obrázků: runningtothekitchen, amillionmiless, myfussyeater