Salát z mungo klíčků s řeckým jogurtem

Dneska si společně uděláme výborný snídaňový salát, který vám dá energii na celé dopoledne, chutná výtečně a při jeho výrobě nebyl poražen ani jediný strom:-) Představuji vám výtečný salát z naklíčených fazolek mungo a čočky v řeckém jogurtu.

Ingredience:

Postup:

  • Postup je velmi jednoduchý – propláchněte naklíčené fazolky, čočku a vojtěšku

IMG_6302

 

  • Nakrájejte rajčata na čtverečky cca 1×1 cm (bubáka vykrajuji:-))

IMG_6304

  • Na stejně velké čtverečky nakrájejete i oloupanou bílou ředkev

IMG_6305

  • Přidejte řecký jogurt – ten preferuji proto, že je skutečně hustý. Rajčata totiž pustí šťávu a běžný jogurt by byl pak moc řídký

IMG_6306

  • Osolte (mám rád himalájskou bílo-růžovou sůl) a okořeňte – používám pro pohodlnost provensálské koření od Kotányho, obsahuje rozmarýn, tymián, petržel, papriku, bazalku, saturejku, estragon,kurkumu a řecké seno.
  • Zamíchejte a pusťte se se do snídaně…. Dobrou chuť.

IMG_6307