Dneska si společně uděláme výborný snídaňový salát, který vám dá energii na celé dopoledne, chutná výtečně a při jeho výrobě nebyl poražen ani jediný strom:-) Představuji vám výtečný salát z naklíčených fazolek mungo a čočky v řeckém jogurtu.
Ingredience:
- 100g naklíčené fazole baby mungo, naklíčená čočka, naklíčené semínko vojtěšky – prodává se i jako směs pod názvem Trikolora v 200 g balení
- 4 střední rajčata
- 1 velká bílá ředkev
- 2 lžíce hustého řeckého jogurtu
- provensálské koření, himalájská sůl
Postup:
- Postup je velmi jednoduchý – propláchněte naklíčené fazolky, čočku a vojtěšku
- Nakrájejte rajčata na čtverečky cca 1×1 cm (bubáka vykrajuji:-))
- Na stejně velké čtverečky nakrájejete i oloupanou bílou ředkev
- Přidejte řecký jogurt – ten preferuji proto, že je skutečně hustý. Rajčata totiž pustí šťávu a běžný jogurt by byl pak moc řídký
- Osolte (mám rád himalájskou bílo-růžovou sůl) a okořeňte – používám pro pohodlnost provensálské koření od Kotányho, obsahuje rozmarýn, tymián, petržel, papriku, bazalku, saturejku, estragon,kurkumu a řecké seno.
- Zamíchejte a pusťte se se do snídaně…. Dobrou chuť.