V naší redakci máme rádi, když se v kuchyni pořád něco děje, proto pro vás neustále zkoušíme nové recepty a dělíme se s vámi s výsledky našeho kuchařského umění.
Je sice léto, ke kterému tak úplně nepatří štrúdl (závin), nicméně hruškový závin s vlašskými ořechy prostě musíte ochutnat.
Hruškový závin s vlašskými ořechy
Ingredience na těsto:
- 250 g tvarohu
- 250 g rostlinného tuku
- 250 g hladké mouky
- 1 vejce na potření závinu
Můžeme také použít hotové listové těsto, závin bude chutnat stejně dobře a ušetříme si tím trochu práce.
Ingredience na náplň:
- 5 hrušek
- hrst vlašských ořechů
- 2 vanilkové cukry
Do hrušek můžeme také přidat trochu nastrouhaného perníku. Ovoce s ořechy příjemně doplní, ale nebude pronikavý svou typickou chutí. Kdo je má rád, může přidat také rozinky (naložené v rumu).
Postup:
Je snadný, rychlý a výsledek stojí určitě za to! Jen 3 základní ingredience na náplň chutného jarního závinu!
Nejdříve ovoce pořádně omyjeme v čisté (nejlépe) tekoucí vodě.
Hrušky rozkrojíme…
…a následně oloupeme.
Ovoce nakrájíme na menší kousky nebo nastrouháme a vložíme do hrnce.
Přidáme vodu, aby byly hrušky ponořené…
…a zasypeme vanilkovým cukrem.
Mezitím si vypracujeme a vyválíme hladké těsto.
Těsto posypeme nadrcenými vlašskými ořechy a rozprostřeme na něj vychladlou hruškovou náplň.
Závin zabalíme a potřeme rozšlehaným vejcem. Dáme péct na 175 stupňů zhruba na 25 minut.
Zlatavý závin posypeme před podáváním moučkovým cukrem.
Hruškový závin si dopřejte ke snídani nebo odpolední svačince a uvařte si k němu oblíbený čaj, venku je zima a obojí vás zahřeje na těle i na duši. Krásný den přeje Scribbler!
Zdroj(e) informací a obrázků: kitchenghosts, blogerky, ulozto